Kisin beyaz renklerine karsi, bahcenizde yetistirdiginiz rengarenk ciceklerle direnin.
Oiceklerinizi kullanarak hem evinizi hem de bahcelerinizi renklendirin. Daginik bir sekilde duran ve yapraklari sararmis ciceklerinizi kurutup ya da taze olarak evinizde dekoratif amacli kullanabilirsiniz.
Bahcenizdeki bitkilerin kisa yenik dusmesini istemiyorsaniz, bakimlarini asla ihmal etmemelisiniz. Zamani geldiginde bitkilerinizi budamalisiniz. Budama bitkilerin saglikli olabilmeleri icin oldukca onemlidir. iyi bir makasla yapilan budama sayesinde bitkiler hastaliklara, zararlilara ve dis kosullara karsi daha dayanikli hale gelir. Aralik Ocak aylarinda bitkiler uykuda oldugundan budama yapilmaz. Budama icin en iyi ay Åubat ayidir.
Bitkilerinizi nazikce sagliksiz dallardan ayirdiktan sonra, cope atacaginiz yapraklari, dallari saglam bir cuvalin icinde biriktirerek humus olarak kullanabilirsiniz. Bahcenizde bitkilerinize zarar vermeden dolasabilmek icin de buyuk taslar yardimiyla bahcenize yollar yapabilirsiniz. Boylece hem bahcenizi sularken camur olmazsiniz, hem de yanlislikla da olsa bitkilerinize zarar vermezsiniz.
Yeterli gunes almayan ya da cok fazla gunes alan fundaliklari, kendilerini mutlu hissedebilecekleri yerlere tasiyabilirsiniz. Fundaliklarin, caliliklarin da ilgiye ihtiyaci vardir. Bitkilerin uzerindeki stresi azaltmak icin uzayan dallari kesip, bitkilerinize bakim yapmalisiniz.