Bahçe Bakımı Zamanı

 Bahçenizle ilgili öneriler , bahçe bakımı hakkında bilgiler

 

Tente yaptırırken

İyi bir tentenin en önemli özelliği, paslanmaz malzemeden üretilmiş olmasıdır.
Tente yaptırırken göz önünde bulundurulması gereken ayrıntıların başında pistonlar gelir. Makasları pistonlu ürünler, daha uzun ömürlüdür ve sessizlik için tercih edilir.
Güneş, yağmur ve rüzgar sensörlerine dikkat edilmelidir. Her biri farklı işlevlerdeki bu sensörler, hem ürünün zarar görmesini engeller hem de altına konulan mobilyaları korur.
Güneşin geliş açısı da tentenin konumu için oldukça önemlidir. Tentelere en fazla 35 dereceye kadar açı verilebilir. Ancak güneşi tam karşıdan alan sorunlu mekanlar için tentenin ön kısmında güneşlikler kullanılabilir. İyi bir tente kumaşı, su geçirmeyen, kötü hava şartlarından ve asitli kuş pisliklerinden etkilenmemelidir. Ayrıca bu kumaşların rengi de hiç solmuyor.
 Mobilya seçerken
Tik: Isı-nem farklılıklarına uyumlu, yoğun dokulu, şişme ve çekmeye dayanıklıdır.

Sert ağaç: Oldukça ekonomik olan bu ağaç; otel, kafe ve restoran gibi ticari mekanlarda kullanılabilir. Yılda bir kez yağlanması gerekir.

Çam ve sedir: Estetik ve boyanabilir. Ancak boyanın su bazlı ve sentetik olmasına dikkat edilmeli.

Metal: Kötü hava şartlarına dayanıklı olduğu için çok tercih ediliyor. Seçerken metalin cinsine ve kullanılan boyaya dikkat etmek gerekiyor.

Alüminyum: Dayanıklı ve hafif bir malzemedir. Genellikle tekstil aralıklı ürünlerde kullanılır.

Alüminyum-ahşap: Alüminyum dayanaklılığı, ahşap ise estetik görünümünden dolayı tercih edilir.

 Plastik: Oldukça dayanıklı bir malzemedir. Ayrıca bakımı kolaydır.

Aydınlatma elemanları
      Bahçe içindeki bodur bitkiler, yüksek ağaçlar ya da havuz içlerinden yapılan aydınlatmalar, loş ve rahatlatıcı bir etki yaratır. Ayrıca güvenlik açısından kör noktalara ve karanlık alanlara da dışarıyı rahatsız etmeden konulacak aydınlatmalar yararlı olacaktır. Bu alanlarda seçilecek olan hareket sensörlü aydınlatmalar ve güneş enerjisi ile çalışan gömme çim lambaları elektrikten tasarruf edilmesine olanak sağlar.

 Yeşilliklerin sulanması
      Özellikle yaz aylarında bitkileri sulamaya her zamankinden daha çok dikkat etmek gerekiyor. Çünkü havaların ısınmasıyla birlikte toprak, daha hızlı nem kaybediyor. Çok sıcak ve güneşli günlerde, öğle saatlerinde sulama yapmak bitkilere zarar verebilir. Bu nedenle sulamayı sabah erken veya akşam geç saatlerde yapmak gerekiyor.

 Mayıs çiçekleri
      Bahar mevsiminin uzun ömürlü dış mekan bitkileri arasında açelya, perennial, katırtırnağı, sakız sardunyası, altın çanak, şakayık ve kokulu yasemin yer alıyor. Bahar ve yaz sezonunda çiçek açan mevsimlik dış mekan çiçekleri arasında ise begonya, cam güzeli, kadife çiçeği ve vapur dumanı bulunuyor.
    
     Çimlerin sağlıklı kalabilmesi için amonyum nitrat veya amonyum sülfat gübrelemesi yapılmalı ve yağmurlama yöntemiyle bolca sulanmalıdır. Çimler, yeni ekildiğinde toprağın üst tabakası 3 hafta boyunca nemli bırakılmalıdır. Sulama suyunun bir yerde toplanmasını engellemek için toprak altı drenajı yaptırımak gerekiyor.
    

       Bu ay kamelyaların budanma dönemi. Bu dönemde bitkiler için zararlı olan sümüklü böcekler harekete geçer. Akşam saatlerinde uygulanacak ilaçlamadan iyi sonuç alabilirsiniz.
    
     Sarmaşık, orman gülü ve kamelyaları yaprak uçlarından ´U´ şeklinde yiyen böcekler bu dönemde harekete geçer. Bu yüzden ilaçlama yapmak gerekiyor.
    
Kaynak: Sabah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir